Všetky naše kamenné prevádzky sú otvorené. 

Ochutnajte kvalitné slamové a ľadové vína značiek Chateau Topoľčianky či Vinářství u Kapličky. Chutné a sladké vína - to pravé ku každému dezertu.

Menej známe druhy - slamové a ľadové víno

Ľadové a slamové vína sa považujú za delikatesu. Tieto vína možno zaradiť do kategórie sladkých vín. Hlavným rozdielom medzi nimi je množstvo zvyškových cukrov v hrozne, ktoré je v každom víne dosiahnuté inak. Ľadové víno získava svoju sladkosť vďaka počasiu, zatiaľ čo slamovému vínu treba poskytnúť trochu inú pomoc.

S akým jedlom sa tieto druhy vína hodia?

Ľadové a slamové vína je potrebné dobre vychladiť, ideálne pod 10 ° C. Odporúčajú sa v kombinácii so syrmi alebo sladkými dezertmi. Nič tiež nepokazíte, ak ho ponúknete hosťom ako aperitív.