Víno ružové - Odroda - Cabernet Sauvignon Rosé
Víno Mrva & Stanko Cabernet Sauvignon Rosé 0,75L suché (6ks)
Poradca
Obľúbený ružový nápoj - ružové víno
Ružové víno je známe svojim jedinečným tisícročným ružovým odtieňom, ktorý vznikol výrobným procesom známym ako macerácia. Macerácia je proces, pri ktorom sa červené hrozno odšťavuje a nechá sa jeden alebo dva dni lúhovať v šupke, kým šťava nezačne mať jemnú ružovú farbu. Akonáhle je to hotové, šupky hrozna sa odstránia, zatiaľ čo šťava sa nechá kvasiť.
Medzi arómy, ktoré sa často vyskytujú v ružovom víne, patrí červené ovocie, kvety, citrusy a melón. Ružové víno nájdete v suchých aj sladších variáciách.
AKO PIŤ RUŽOVÉ VÍNO?
Rosé pripomína chuťový profil ľahkého červeného vína, ale s jasnejšími chuťovými tónmi. Je veľmi obľúbený u mnohých fanúšikov vína je obzvlášť osviežujúcou voľbou na letné mesiace. Podávame vychladené, môžeme ho piť samotné alebo si ho vychutnať spoločne s jedlom. Sladké ružové víno sa dobre hodí ku grilovanému bravčovému mäsu, pečienkam a bohatým omáčkam. Suché ružové víno dobre spárujete s grilovaným kuracím mäsom alebo rybou, so zeleninou a so šalátmi.