Ružové víno - Objem - 0,75L
Chutné ružové víno nikdy neurazí a je výbornou alternatívou, ak sa neviete rozhodnúť medzi červeným a bielym vínom. Siahnite po kvalitných suchých aj perlivých ružových vín z nášho sortimentu.

Víno Wajda Koreň Frankovka Modrá Rosé 0,75l

Víno Chateau Topoľčianky Noir Svätovavrinecké Ružové 0,75l

Víno J.P.Chenet Rose Cinsault 0,75l

Víno Wajda Veže Zweigeltrebe Rosé 0,75l

Víno Villa Vino Rača Pressburg Ribessa 0,75l Ríbezľové

Víno Chateau Topoľčianky Cabernet Sauvignon Rosé 0,75l Neskorý zber

Víno Chateau Topoľčianky Frankovka modrá Rosé 0,75l

Víno Matyšák Rulandské Modré Rosé 0,75l Neskorý zber

Víno Mrva & Stanko Cabernet Sauvignon Rosé 0,75l
Poradca
Obľúbený ružový nápoj - ružové víno
Ružové víno je známe svojim jedinečným tisícročným ružovým odtieňom, ktorý vznikol výrobným procesom známym ako macerácia. Macerácia je proces, pri ktorom sa červené hrozno odšťavuje a nechá sa jeden alebo dva dni lúhovať v šupke, kým šťava nezačne mať jemnú ružovú farbu. Akonáhle je to hotové, šupky hrozna sa odstránia, zatiaľ čo šťava sa nechá kvasiť.
Medzi arómy, ktoré sa často vyskytujú v ružovom víne, patrí červené ovocie, kvety, citrusy a melón. Ružové víno nájdete v suchých aj sladších variáciách.
AKO PIŤ RUŽOVÉ VÍNO?
Rosé pripomína chuťový profil ľahkého červeného vína, ale s jasnejšími chuťovými tónmi. Je veľmi obľúbený u mnohých fanúšikov vína je obzvlášť osviežujúcou voľbou na letné mesiace. Podávame vychladené, môžeme ho piť samotné alebo si ho vychutnať spoločne s jedlom. Sladké ružové víno sa dobre hodí ku grilovanému bravčovému mäsu, pečienkam a bohatým omáčkam. Suché ružové víno dobre spárujete s grilovaným kuracím mäsom alebo rybou, so zeleninou a so šalátmi.