Víno ružové
Slovenské vinice Cabernet Sauvignon rosé neskorý zber 0.75L suché (6ks)
Slovenské vinice Folk Cabernet Sauvignon rosé 0,75L polosuché (6ks)
Víno Chateau Topoľčianky Cabernet Sauvignon Rosé 0,75L neskorý zber polosladké (6ks)
Víno J.P.Chenet Cinsault Rose 0,25L (6ks)
Víno J.P.Chenet Grenache Cinsault Rosé 0,75L (6ks)
Víno Mrva & Stanko Cabernet Sauvignon Rosé 0,75L suché (6ks)
Víno Radošina Zweigeltrebe rosé 0,75L polosladké(6ks)
Víno Vinpera Frankovka Modrá Rosé Premium 0,75L polosuché (6ks)
Poradca
Obľúbený ružový nápoj - ružové víno
Ružové víno je známe svojim jedinečným tisícročným ružovým odtieňom, ktorý vznikol výrobným procesom známym ako macerácia. Macerácia je proces, pri ktorom sa červené hrozno odšťavuje a nechá sa jeden alebo dva dni lúhovať v šupke, kým šťava nezačne mať jemnú ružovú farbu. Akonáhle je to hotové, šupky hrozna sa odstránia, zatiaľ čo šťava sa nechá kvasiť.
Medzi arómy, ktoré sa často vyskytujú v ružovom víne, patrí červené ovocie, kvety, citrusy a melón. Ružové víno nájdete v suchých aj sladších variáciách.
AKO PIŤ RUŽOVÉ VÍNO?
Rosé pripomína chuťový profil ľahkého červeného vína, ale s jasnejšími chuťovými tónmi. Je veľmi obľúbený u mnohých fanúšikov vína je obzvlášť osviežujúcou voľbou na letné mesiace. Podávame vychladené, môžeme ho piť samotné alebo si ho vychutnať spoločne s jedlom. Sladké ružové víno sa dobre hodí ku grilovanému bravčovému mäsu, pečienkam a bohatým omáčkam. Suché ružové víno dobre spárujete s grilovaným kuracím mäsom alebo rybou, so zeleninou a so šalátmi.