Prosecco - Cukornatosť - Suché
![Prosecco Mionetto Brut 0,75L (6ks)](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/3/4/3499db6c457abafccc4a41ec3c4ccd94-m-8022-1.png)
Prosecco Mionetto Brut 0,75L (6ks)
![Prosecco Wajda Ekonóm Dry 0,75L (6ks)](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/9/1/919aa52a6378c0da6bc80ddbb0b7cad1-7022-1.jpg)
Prosecco Wajda Ekonóm Dry 0,75L (6ks)
Poradca
Skadiaľ pochádza prosecco?
Šumivé víno Prosecco z Talianska je vyrobené z odrody hrozna glera. Viac ako 95% viníc Prosecca sa nachádza v regióne Treviso, regiónu Conegliano - Valdobbiadene. Tento chutný šumivý nápoj je často prirovnávaný k šampanskému, avšak vďaka rozdielu vo výrobných metódach je prosecco cenovo dostupnejšou a veľmi obľúbenou možnosťou.
Chuťový profil Prosecca
Väčšina šumivých vín Prosecco má suchý štýl, ale glenové hrozno dodáva ovocné tóny zeleného jablka, medovky, melónu, broskyne a hrušky, ktoré dodávajú mierny nádych sladkosti. Hrozno Glen tiež dodáva tomuto vínu voňavú vôňu ovocia a kvetov. Bubliny v tomto nápoji sú ľahké a penivé, ale nevydržia tak dlho ako bublinky v šampanskom.
K čomu sa Prosecco hodí?
Prosecco so svojou sladkou aromatickou chuťou a šumivými bublinami funguje ako skvelý nápoj medzi jednotlivými chodmi. Dobre zapadá do pikantných kuchýň ako sú thajské alebo vietnamské. Sladké tóny, ako broskyňa a hruška dopĺňajú slanú chuť údeného mäsa a predjedál naplnených ovocím. Vyskúšajte melón zabalený v prosciutte ako predjedlo a popíjajte pritom pohár prosecca, aby ste si dokonale vychutnali delikátny štart do jedla.
Tiež sa bežne mieša s chladenou pomarančovou šťavou, aby vznikla lahodná Mimosa, perfektný nápoj na raňajky, brunch, alebo na skoré oslavy.
Prosecco chutí najlepšie, ak ho podávate za studena pri teplote 3 až 7 stupňov celzia vo vysokom a tenkom pohári, ktorý udrží bubliny tohto šumivého vína dlhšie.