Prosecco - Balenie - 6ks v kartóne

Slovenské vinice Cabernet Sauvignon rosé neskorý zber 0.75l suché

Slovenské vinice Dunaj výber z hrozna 0.75l polosuché

Slovenské vinice Dunaj výber z hrozna 0.75l suché

Slovenské vinice Folk Cabernet Sauvignon rosé 0.75l polosuché

Slovenské vinice Folk Frankovka Modrá suché 0.75l

Slovenské vinice Folk Irsai Oliver 0.75l polosuché

Slovenské vinice Folk Veltlínske zelené 0.75l suché

Slovenské vinice Chardonnay neskorý zber 0.75l suché

Slovenské vinice Tramín červený výber z hrozna 0.75l polosuché
Poradca
Skadiaľ pochádza prosecco?
Šumivé víno Prosecco z Talianska je vyrobené z odrody hrozna glera. Viac ako 95% viníc Prosecca sa nachádza v regióne Treviso, regiónu Conegliano - Valdobbiadene. Tento chutný šumivý nápoj je často prirovnávaný k šampanskému, avšak vďaka rozdielu vo výrobných metódach je prosecco cenovo dostupnejšou a veľmi obľúbenou možnosťou.
Chuťový profil Prosecca
Väčšina šumivých vín Prosecco má suchý štýl, ale glenové hrozno dodáva ovocné tóny zeleného jablka, medovky, melónu, broskyne a hrušky, ktoré dodávajú mierny nádych sladkosti. Hrozno Glen tiež dodáva tomuto vínu voňavú vôňu ovocia a kvetov. Bubliny v tomto nápoji sú ľahké a penivé, ale nevydržia tak dlho ako bublinky v šampanskom.
K čomu sa Prosecco hodí?
Prosecco so svojou sladkou aromatickou chuťou a šumivými bublinami funguje ako skvelý nápoj medzi jednotlivými chodmi. Dobre zapadá do pikantných kuchýň ako sú thajské alebo vietnamské. Sladké tóny, ako broskyňa a hruška dopĺňajú slanú chuť údeného mäsa a predjedál naplnených ovocím. Vyskúšajte melón zabalený v prosciutte ako predjedlo a popíjajte pritom pohár prosecca, aby ste si dokonale vychutnali delikátny štart do jedla.
Tiež sa bežne mieša s chladenou pomarančovou šťavou, aby vznikla lahodná Mimosa, perfektný nápoj na raňajky, brunch, alebo na skoré oslavy.
Prosecco chutí najlepšie, ak ho podávate za studena pri teplote 3 až 7 stupňov celzia vo vysokom a tenkom pohári, ktorý udrží bubliny tohto šumivého vína dlhšie.