Všetky naše kamenné prevádzky sú otvorené. 

Je ľahké a osviežujúce, a preto niet divu, že sa Prosecco stalo obľúbeným večierkovým a oslavovým nápojom. Vychutnajte si chutné talianske Prosecco Mionetto Brut, ale aj Prosecco od skvelej slovenskej značky Hamsik Winery.

Skadiaľ pochádza prosecco?

Šumivé víno Prosecco z Talianska je vyrobené z odrody hrozna glera. Viac ako 95% viníc Prosecca sa nachádza v regióne Treviso, regiónu Conegliano - Valdobbiadene. Tento chutný šumivý nápoj je často prirovnávaný k šampanskému, avšak vďaka rozdielu vo výrobných metódach je prosecco cenovo dostupnejšou a veľmi obľúbenou možnosťou. 

Chuťový profil Prosecca

Väčšina šumivých vín Prosecco má suchý štýl, ale glenové hrozno dodáva ovocné tóny zeleného jablka, medovky, melónu, broskyne a hrušky, ktoré dodávajú mierny nádych sladkosti. Hrozno Glen tiež dodáva tomuto vínu voňavú vôňu ovocia a kvetov. Bubliny v tomto nápoji sú ľahké a penivé, ale nevydržia tak dlho ako bublinky v šampanskom.

K čomu sa Prosecco hodí?

Prosecco so svojou sladkou aromatickou chuťou a šumivými bublinami funguje ako skvelý nápoj medzi jednotlivými chodmi. Dobre zapadá do pikantných kuchýň ako sú thajské alebo vietnamské. Sladké tóny, ako broskyňa a hruška dopĺňajú slanú chuť údeného mäsa a predjedál naplnených ovocím. Vyskúšajte melón zabalený v prosciutte ako predjedlo a popíjajte pritom pohár prosecca, aby ste si dokonale vychutnali delikátny štart do jedla.

Tiež sa bežne mieša s chladenou pomarančovou šťavou, aby vznikla lahodná Mimosa, perfektný nápoj na raňajky, brunch, alebo na skoré oslavy. 

Prosecco chutí najlepšie, ak ho podávate za studena pri teplote 3 až 7 stupňov celzia vo vysokom a tenkom pohári, ktorý udrží bubliny tohto šumivého vína dlhšie.