Prosecco
Je ľahké a osviežujúce, a preto niet divu, že sa Prosecco stalo obľúbeným večierkovým a oslavovým nápojom. Vychutnajte si chutné talianske Prosecco Mionetto Brut, ale aj Prosecco od skvelej slovenskej značky Hamsik Winery.

Prosecco Mionetto Brut 0,75l

Prosecco Hamšík Winery Horeca D.O.C. Treviso 0,75l

Sekt Hamšík Winery Horeca Spumante Rose 0,75l

Prosecco Wajda Ekonóm Dry 0,75l

Prosecco Wajda Doc Extra Dry 0,75l

Prosecco Hamšík Winery Retail Frizzante Rosato0,75l
Poradca
Skadiaľ pochádza prosecco?
Šumivé víno Prosecco z Talianska je vyrobené z odrody hrozna glera. Viac ako 95% viníc Prosecca sa nachádza v regióne Treviso, regiónu Conegliano - Valdobbiadene. Tento chutný šumivý nápoj je často prirovnávaný k šampanskému, avšak vďaka rozdielu vo výrobných metódach je prosecco cenovo dostupnejšou a veľmi obľúbenou možnosťou.
Chuťový profil Prosecca
Väčšina šumivých vín Prosecco má suchý štýl, ale glenové hrozno dodáva ovocné tóny zeleného jablka, medovky, melónu, broskyne a hrušky, ktoré dodávajú mierny nádych sladkosti. Hrozno Glen tiež dodáva tomuto vínu voňavú vôňu ovocia a kvetov. Bubliny v tomto nápoji sú ľahké a penivé, ale nevydržia tak dlho ako bublinky v šampanskom.
K čomu sa Prosecco hodí?
Prosecco so svojou sladkou aromatickou chuťou a šumivými bublinami funguje ako skvelý nápoj medzi jednotlivými chodmi. Dobre zapadá do pikantných kuchýň ako sú thajské alebo vietnamské. Sladké tóny, ako broskyňa a hruška dopĺňajú slanú chuť údeného mäsa a predjedál naplnených ovocím. Vyskúšajte melón zabalený v prosciutte ako predjedlo a popíjajte pritom pohár prosecca, aby ste si dokonale vychutnali delikátny štart do jedla.
Tiež sa bežne mieša s chladenou pomarančovou šťavou, aby vznikla lahodná Mimosa, perfektný nápoj na raňajky, brunch, alebo na skoré oslavy.
Prosecco chutí najlepšie, ak ho podávate za studena pri teplote 3 až 7 stupňov celzia vo vysokom a tenkom pohári, ktorý udrží bubliny tohto šumivého vína dlhšie.