Veľkoobchod a výdajné miesto eshopu sú presťahované! Nájdete nás na adrese Družstevná 5433/1, Senica časť Čáčov (v areáli oproti záhradnému centru Beňa). Mapku nájdete tu. 

Víno ovocné

Obľubujete ovocné vína?

Nie všetky vína sú vyrobené z hrozna. Fermentovať sa dá takmer každá rastlina, ale väčšina vín vyrobených z niečoho iného ako hrozna je vyrobených z ovocia. Slivky, hrušky, jablká (mušt), čerešne a jahody sú najbežnejšími základnými zložkami. Na výrobu ovocného vína musia vinári z ovocia najskôr extrahovať šťavu. To sa robí rozdrvením alebo dusením ovocia. Na výrobu galónu vína je potrebné veľké množstvo čerstvého ovocia. Mnoho receptov navrhuje minimálne 4 kilá ovocia.

Ovocné vína sa zvyčajne vyrábajú trochu inak ako bežné vína, pretože väčšina ovocia nemá potrebnú rovnováhu cukru, kyselín a trieslovín nachádzajúcich sa v hrozne. Na vyváženie chutí sa často pridávajú ďalšie prísady, ako napríklad cukor alebo med.

Ako podávať ovocné víno

Ovocné vína sú podobné tradičným bielym vínam v tom, že by sa mali podávať chladené, mali by mať okolo 7-10 stupňov Celzia, to je ideálne na vyzdvihnutie ovocných chutí.

Víno z kyslejšieho ovocia chutí skvele spolu s pikantným ázijským jedlom, ako sú napríklad ázijské rezance. Sladšie ovocné vína, ako sú vína z čerešní a malín, sa zase najlepšie hodia k ovocným a sladkým dezertom.