Destiláty
Borovička Juniperus 40% 0,7L
Borovička Koniferum 37,5% 0,7L
Borovička Koniferum 37,5% 1L
Borovička Koniferum Lime 37,5% 0,7L
Borôvka Pacho Matrtaj 0,7L 44%
Calvados Boulard XO 40% 0.7l darčekové balenie
Calvados Pere Magloire VOSP 34% 0.7l
Frndžalica Pacho Matrhaj 50% 0,7L
Gin Juniperus 40% 0,7L
Horec Borovička 40% 0,7L
Hruškovica Williams v dreve 45% 1,5L
Hurška Vilmos 37.5% 0.7L 6
Imper.Tri stromy marhulovica 42% 0,7
Imperátor Borovička Zlatá v Dreve 42% 0,7L
Imperátor Borovička Zlatá v Dreve 42% 1,5L
Imperátor Hruškovica Zlatá v Dreve 50% 0,7L
Imperátor Hruškovica Zlatá v Dreve 50% 1,5L
Imperátor Slivovica Zlatá v Dreve 50% 0,7L
Imperátor Slivovica Zlatá v Dreve 50% 1,5L
JELIN.SLIVOV.KOSHER 50% plech 0,7l
Jelínek Bohemia Honey 35% 0,7L
Jelínek Borovička Slovácka 45% 0,7L
Jelínek Budík Čerešňovica 42% 0,7L
Jelínek Budík Elixír z bazových kvetov 14.7% 0.7L
Poradca
Čo je destilát?
Destilát, tiež nazývaný destilovaný alkohol sa získava destiláciou z vína alebo iného kvaseného ovocia. Obsah alkoholu v destiláte je vyšší ako v pive alebo víne.
Z čoho sa vyrábajú destiláty?
Pri výrobe kvalitného destilátu je dôležité myslieť na výber a zber ovocia. Čerstvosť a zrelosť ovocia ovplyvňuje kvalitu pálenky. Nezrelé ovocie obsahuje veľa kyselín a málo aromatických látok a cukru. Nahnité ovocie zase obsahuje nebezpečné baktérie a plesne. Slabo sa kvasí a neobsahuje skoro žiaden cukor.
Najčastejšie sa destiláty vyrábajú zo sliviek, hrušiek a marhúľ. Ďalej sú to jablká, čerešne, maliny, ríbezle či trnky. Pravý ovocný destilát sa vyrába výlučne z čerstvého ovocia alkoholovou fermentáciou a následnou destiláciou.
Aké destiláty máme v ponuke na gaza.sk?
Naše zásoby zahŕňajú rôzne druhy hruškovice, slivovice, marhuľovice, borovičky a ďalších výborných slovenských destilátov. Nájdite si svoj obľúbený štýl alkoholu a objednávajte za skvelé ceny v našom e-shope.