Destiláty - Pacho Matrhaj
Frndžalica Pacho Matrhaj 50% 0,7L
Poradca
Čo je destilát?
Destilát, tiež nazývaný destilovaný alkohol sa získava destiláciou z vína alebo iného kvaseného ovocia. Obsah alkoholu v destiláte je vyšší ako v pive alebo víne.
Z čoho sa vyrábajú destiláty?
Pri výrobe kvalitného destilátu je dôležité myslieť na výber a zber ovocia. Čerstvosť a zrelosť ovocia ovplyvňuje kvalitu pálenky. Nezrelé ovocie obsahuje veľa kyselín a málo aromatických látok a cukru. Nahnité ovocie zase obsahuje nebezpečné baktérie a plesne. Slabo sa kvasí a neobsahuje skoro žiaden cukor.
Najčastejšie sa destiláty vyrábajú zo sliviek, hrušiek a marhúľ. Ďalej sú to jablká, čerešne, maliny, ríbezle či trnky. Pravý ovocný destilát sa vyrába výlučne z čerstvého ovocia alkoholovou fermentáciou a následnou destiláciou.
Aké destiláty máme v ponuke na gaza.sk?
Naše zásoby zahŕňajú rôzne druhy hruškovice, slivovice, marhuľovice, borovičky a ďalších výborných slovenských destilátov. Nájdite si svoj obľúbený štýl alkoholu a objednávajte za skvelé ceny v našom e-shope.