Čokolády - Novinka
Čokoláda Cachet Extra Horká 70% 100g (12ks)
Čokoláda Cachet Horká Černica a Zázvor 100g (12ks)
Čokoláda Cachet Horká Pomaranč Mandľa 100g (12ks)
Čokoláda Horká Ostružiny Maliny Mäta 50g
Čokoláda Ragusa Friends Noir 132g (8ks)
Čokoláda Torras Dia Horká Mango 75g (10ks)
Čokoláda Trojuholník Exclusive Mliečna čokoláda s jahodami a pekanovými orechmi 50g (20ks)
Čokoláda Vanini 62% Horká Mango a Maracuja 100g (12ks)
Čokoláda Vanini 62% Mandle s citrónovým olejom 100g (12ks)
Čokoláda Vanini Biela Pistácie 75g (12ks)
Čokoláda Vanini Double Cheesecake a čerešňa 85g (12ks)
Čokoláda Vanini Double Tasting Tiramisu 85g (12ks)
Čokoládky Piraten 84g (12ks)
Čokoládky Zlaté mince v sieťke 75g (25ks)
Poradca
Obľúbená pochúťka väčšiny ľudí
Ťažko nájdete niekoho, kto nemá rád čokoládu. Čokoláda je potešením pre všetkých bez ohľadu na vek. Je skvelým darčekom pre blízkych, milujú ju aj deti a dokáže dodať energiu v ťažký pracovný deň.
Ako vzniká čokoláda?
V zásade všetky čokolády na celom svete pozostávajú zo štyroch zložiek - kakaová hmota, tuk/kakaové maslo, cukor a mliečne výrobky. V súčasnosti už ale existujú aj špeciálne bezlaktózové varianty.
Kakaové bôby sa zbierajú z kakaovníkov, následne sa lúpu, pražia a melú, až kým nie sú tekuté. Táto tekutina obsahuje kakaové maslo a kakaové sušiny, do ktorých sa pridáva cukor a mliečna sušina, aby vytvorili lahodnú pochúťku, ktorú obľubuje až 9 z 10 ľudí na svete. Všeobecne platí, že čím vyšší je obsah kakaa v porovnaní s cukrom a mliečnou sušinou, tým je čokoláda chutnejšia a kvalitnejšia. Na výrobu 1 kg čokolády je potrebných viac ako tisíc kakaových bôbov.
Na trhu je množstvo skvelých značiek, všeobecne ich však môžeme rozdeliť do troch druhov: horká čokoláda, mliečna čokoláda a biela čokoláda. Medzi známe značky patrí napríklad Milka čokoláda, Orion čokoláda či čokoláda Figaro. Mimoriadne známa a obľúbená na celom svete je pre svoju jedinečnú chuť aj belgická čokoláda.
Čokoláda je zdraviu prospešná
Čokolády obsahujú endorfíny - hormóny šťastia, ktoré pomáhajú zlepšiť náladu. Zároveň sa podieľajú na ďalších zdravotných výhodách pre človeka. Sú dobrým zdrojom antioxidantov, zlepšujú prietok krvi a znižujú krvný tlak. Taktiež sa môžu podieľať na znížení rizika srdcových chorôb a zlepšovať celkovú funkciu mozgu.
Či už hľadáte najkvalitnejšie belgické čokolády, alebo dačekové čokolády dokonca jednoduchú mliečnu čokoládu, z našej širokej ponuky si rozhodnete vyberiete to pravé pre vaše potreby.