Všetky naše kamenné prevádzky sú otvorené. 

Čokoláda je ako droga - nejde sa jej zriecť ! A ani to nerobte, pretože kvalitná čokoláda má množstvo zdravotných výhod. U nás nájdete veľký výber chutných čokolád rôznych druhov.

Obľúbená pochúťka väčšiny ľudí

Ťažko nájdete niekoho, kto nemá rád čokoládu. Čokoláda je potešením pre všetkých bez ohľadu na vek. Je skvelým darčekom pre blízkych, milujú ju aj deti a dokáže dodať energiu v ťažký pracovný deň. 

Ako vzniká čokoláda?

V zásade všetky čokolády na celom svete pozostávajú zo štyroch zložiek - kakaová hmota, tuk/kakaové maslo, cukor a mliečne výrobky. V súčasnosti už ale existujú aj špeciálne bezlaktózové varianty.

Kakaové bôby sa zbierajú z kakaovníkov, následne sa lúpu, pražia a melú, až kým nie sú tekuté. Táto tekutina obsahuje kakaové maslo a kakaové sušiny, do ktorých sa pridáva cukor a mliečna sušina, aby vytvorili lahodnú pochúťku, ktorú obľubuje až 9 z 10 ľudí na svete. Všeobecne platí, že čím vyšší je obsah kakaa v porovnaní s cukrom a mliečnou sušinou, tým je čokoláda chutnejšia a kvalitnejšia. Na výrobu 1 kg čokolády je potrebných viac ako tisíc kakaových bôbov.

Na trhu je množstvo skvelých značiek, všeobecne ich však môžeme rozdeliť do troch druhov: horká čokoláda, mliečna čokoláda a biela čokoláda. Medzi známe značky patrí napríklad Milka čokoláda, Orion čokoláda či čokoláda Figaro. Mimoriadne známa a obľúbená na celom svete je pre svoju jedinečnú chuť aj belgická čokoláda

Čokoláda je zdraviu prospešná

Čokolády obsahujú endorfíny - hormóny šťastia, ktoré pomáhajú zlepšiť náladu. Zároveň sa podieľajú na ďalších zdravotných výhodách pre človeka. Sú dobrým zdrojom antioxidantov, zlepšujú prietok krvi a znižujú krvný tlak. Taktiež sa môžu podieľať na znížení rizika srdcových chorôb a zlepšovať celkovú funkciu mozgu. 

Či už hľadáte najkvalitnejšie belgické čokolády, alebo dačekové čokolády dokonca jednoduchú mliečnu čokoládu, z našej širokej ponuky si rozhodnete vyberiete to pravé pre vaše potreby.