Čokolády

Čokoláda Boggis 130g

Čokoláda Cachet 85% Horká 100g

Čokoláda Cachet Biela Kokos 100g

Čokoláda Cachet Extra Horká 70% 100g

Čokoláda Cachet Horká 90% 100g

Čokoláda Cachet Horká Černica a Zázvor 100g

Čokoláda Cachet Miečna 100g

Čokoláda Cachet Miečna Lieskový oriešok 100g

Čokoláda Cachet Mliečna Karamel Soľ 100g

Čokoláda Farbičky 40g

Čokoláda Ferrero Rocher horká s orieškami 90g

Čokoláda Ferrero Rocher mliečna s orieškami 90g

Čokoláda Happy Brithday 75g

Čokoláda Heidi Creamy Cappuccino 90g 20

Čokoláda Heidi Creamy Coconut 90g 20

Čokoláda Heidi Creamy Rum Walnuts 90g 20

Čokoláda Heidi Creamy Strawberry 90g 20

Čokoláda Heidi Dark 75% Intense 80g 20

Čokoláda Heidi Dark 85% Extreme 80g 20

Čokoláda Heidi Dark Blueberry 80g 20

Čokoláda Heidi Dark Raspberry 80g 20

Čokoláda Heidi Dark Sour Chery 80g 20

Čokoláda Heidi Dark Strawberry - Aloe 80g 20

Čokoláda Heidi Grand Or Dark Almonds 100g 15
Poradca
Obľúbená pochúťka väčšiny ľudí
Ťažko nájdete niekoho, kto nemá rád čokoládu. Čokoláda je potešením pre všetkých bez ohľadu na vek. Je skvelým darčekom pre blízkych, milujú ju aj deti a dokáže dodať energiu v ťažký pracovný deň.
Ako vzniká čokoláda?
V zásade všetky čokolády na celom svete pozostávajú zo štyroch zložiek - kakaová hmota, tuk/kakaové maslo, cukor a mliečne výrobky. V súčasnosti už ale existujú aj špeciálne bezlaktózové varianty.
Kakaové bôby sa zbierajú z kakaovníkov, následne sa lúpu, pražia a melú, až kým nie sú tekuté. Táto tekutina obsahuje kakaové maslo a kakaové sušiny, do ktorých sa pridáva cukor a mliečna sušina, aby vytvorili lahodnú pochúťku, ktorú obľubuje až 9 z 10 ľudí na svete. Všeobecne platí, že čím vyšší je obsah kakaa v porovnaní s cukrom a mliečnou sušinou, tým je čokoláda chutnejšia a kvalitnejšia. Na výrobu 1 kg čokolády je potrebných viac ako tisíc kakaových bôbov.
Na trhu je množstvo skvelých značiek, všeobecne ich však môžeme rozdeliť do troch druhov: horká čokoláda, mliečna čokoláda a biela čokoláda. Medzi známe značky patrí napríklad Milka čokoláda, Orion čokoláda či čokoláda Figaro. Mimoriadne známa a obľúbená na celom svete je pre svoju jedinečnú chuť aj belgická čokoláda.
Čokoláda je zdraviu prospešná
Čokolády obsahujú endorfíny - hormóny šťastia, ktoré pomáhajú zlepšiť náladu. Zároveň sa podieľajú na ďalších zdravotných výhodách pre človeka. Sú dobrým zdrojom antioxidantov, zlepšujú prietok krvi a znižujú krvný tlak. Taktiež sa môžu podieľať na znížení rizika srdcových chorôb a zlepšovať celkovú funkciu mozgu.
Či už hľadáte najkvalitnejšie belgické čokolády, alebo dačekové čokolády dokonca jednoduchú mliečnu čokoládu, z našej širokej ponuky si rozhodnete vyberiete to pravé pre vaše potreby.