Alkohol - Značka - Jagermeister
![Likér Jägermeister + 2 poháre 35% 0,7L](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/9/c/9c19daa73bfcd080e39a719c22b3cb0d-m-2439-1.png)
Likér Jägermeister + 2 poháre 35% 0,7L
![Likér Jägermeister 35% 0,7L (6ks)](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/4/0/4027c562b98a8ecf9093b9a50fd1f731-8532-1.png)
Likér Jägermeister 35% 0,7L (6ks)
![Likér Jägermeister 35% 1L (6ks)](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/d/e/de9722724f8eb1067387f2b29e817ec3-3699-1.png)
Likér Jägermeister 35% 1L (6ks)
![Likér Jägermeister Manifest 38% 1L](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/1/c/1cc93374cd6e9ace3f6c25d69019f807-m-17174-1.png)
Likér Jägermeister Manifest 38% 1L
![Likér Jägermeister Scharf 33% 1L](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/a/0/a0b42856fd60e5097e590693c949b189-17118-1.jpg)
Likér Jägermeister Scharf 33% 1L
![Mini Likér Jägermeister 35% 0,04L (24ks)](https://eshopoto.s11.cdn-upgates.com/_cache/0/8/080601f4c806178998945876ef672d46-8502-1.png)
Mini Likér Jägermeister 35% 0,04L (24ks)
Poradca
Alkohol - viete, ako vzniká?
Či už sa rozhodnete piť víno, pivo alebo destiláty, všetky obsahujú alkohol. Prečítajte si o zložkách alkoholu a procesoch spojených s jeho výrobou.
Ako sa vyrába alkohol?
Alkohol (etanol alebo etylalkohol) je zložka nachádzajúca sa v pive, víne a liehovinách. Na výrobu etanolu (alkoholu) potrebujete iba sladkú surovinu ako hrozno, kukuricu alebo sladový jačmeň, plus vodu a droždie. Kvasinky sú mikroskopické organizmy, ktoré metabolizujú uhľohydráty v surovine a produkujú dva vedľajšie produkty: etanol a oxid uhličitý.
Čo je kvasenie?
Víno a jablčné víno sa vyrábajú kvasením (fermentáciou) ovocia, zatiaľ čo kvasené obilniny, ako je jačmeň a raž, tvoria základ piva a destilátov. Obsah alkoholu v nápoji je ovplyvnený dĺžkou jeho kvasenia. Fermentované nápoje prechádzajú iba procesom kvasenia. Ako také majú nižší obsah alkoholu ako ich destilované náprotivky, a preto sú oveľa prístupnejšie. Dve veľké kategórie kvasených nápojov sú pivo a víno.
Destiláty prechádzajú po fermentácií procesom nazývaným destilácia - kde sa odstráni časť vody a zostane silnejšia koncentrácia alkoholu a chuti. Proces premieňa fermentovanú látku na látku s ešte vyššou koncentráciou alkoholu. Víno, pivo a ďalšie kvasené nápoje - ako obilná kaša, ktorá sa používa na výrobu whisky - sa môžu destilovať tak, aby sa koncentroval ich obsah alkoholu a vytvorili sa silnejšie liehoviny ako gin, vodka, brandy a rum.
Prečo pijeme alkohol?
Ľudia pijú alkohol zo všetkých možných dôvodov najmenej 10 000 rokov. U niektorých alkohol slúžil ako zdroj živín a tiež liečebný nástroj na zmiernenie bolesti. Pre iných je alkohol dobrým parťákom pri rôznych oslavách a špeciálnych príležitostiach. Alkohol bol tiež silným katalyzátorom zlepšenia radosti z bežného života.
Na našej stránke gaza.sk nájdete rôzne druhy alkoholu, ako napríklad rumy, whisky, vodky, brandy, koňaky, giny či klasické ovocné destiláty a liehoviny. Na svoje si tak príde naozaj každý. Vyberte si svoj obľúbený alkoholický nápoj a objednajte si ho ešte dnes.