Alkohol - Objem - 0.7l

Aperol Bitter 11% 0.7L + pohár v kartóne

Bailey`s DB+2pohare 0,7l 17%
Domovina Hruškovica 42% 0.7L
Domovina Marhuľovica 42% 0.7L
Domovina Slivovica 52% 0.7L

Gin Beefeater Peach and Raspbery 37,5% 0,7L

Gin Big Kahuna Pineapple 0,7l 40%

Gin Citadelle Original 0,7l 44%

Koňak Meukow O.X v zlatom darčekovom balení 40% 0.7L

Koňak Meukow VS v darčekovom balení s dvomi pohármi 40% 0.7L

Koňak Meukow XO Snow 40% 0.7L

Metaxa 7* bez kartónu 40% 0,7L

Rum Diplomatico Mantuano bez tuby 40% 0,7L

Rum Don Papa 7 ročný tuba 40% 0,7l

Rum Don Papa Masskara v tube 40% 0,7L

Rum Legendario Elixir de Cuba + 2 poháriky 34% 0,7L

Rum Professorado White rum 38% 0.7L

Slivovica Bošácka 3-ročná Kazeta s 2 pohármi 52% 0,7L

Slivovica Bošácka 6 Ročná Exclusive 52% 0,7L

Spišská Hruškovica Originál Hranatá 40% 0,7L

Spišská Slivovica Originál Hranatá 52% 0,7L
Stevlik Slivovica Kosher 44% 0,7l

Whiskey West Cork Bourbon Cask 40% 0,7L
Whisky Aultmore 12YO 46.6% 0.7l
Poradca
Alkohol - viete, ako vzniká?
Či už sa rozhodnete piť víno, pivo alebo destiláty, všetky obsahujú alkohol. Prečítajte si o zložkách alkoholu a procesoch spojených s jeho výrobou.
Ako sa vyrába alkohol?
Alkohol (etanol alebo etylalkohol) je zložka nachádzajúca sa v pive, víne a liehovinách. Na výrobu etanolu (alkoholu) potrebujete iba sladkú surovinu ako hrozno, kukuricu alebo sladový jačmeň, plus vodu a droždie. Kvasinky sú mikroskopické organizmy, ktoré metabolizujú uhľohydráty v surovine a produkujú dva vedľajšie produkty: etanol a oxid uhličitý.
Čo je kvasenie?
Víno a jablčné víno sa vyrábajú kvasením (fermentáciou) ovocia, zatiaľ čo kvasené obilniny, ako je jačmeň a raž, tvoria základ piva a destilátov. Obsah alkoholu v nápoji je ovplyvnený dĺžkou jeho kvasenia. Fermentované nápoje prechádzajú iba procesom kvasenia. Ako také majú nižší obsah alkoholu ako ich destilované náprotivky, a preto sú oveľa prístupnejšie. Dve veľké kategórie kvasených nápojov sú pivo a víno.
Destiláty prechádzajú po fermentácií procesom nazývaným destilácia - kde sa odstráni časť vody a zostane silnejšia koncentrácia alkoholu a chuti. Proces premieňa fermentovanú látku na látku s ešte vyššou koncentráciou alkoholu. Víno, pivo a ďalšie kvasené nápoje - ako obilná kaša, ktorá sa používa na výrobu whisky - sa môžu destilovať tak, aby sa koncentroval ich obsah alkoholu a vytvorili sa silnejšie liehoviny ako gin, vodka, brandy a rum.
Prečo pijeme alkohol?
Ľudia pijú alkohol zo všetkých možných dôvodov najmenej 10 000 rokov. U niektorých alkohol slúžil ako zdroj živín a tiež liečebný nástroj na zmiernenie bolesti. Pre iných je alkohol dobrým parťákom pri rôznych oslavách a špeciálnych príležitostiach. Alkohol bol tiež silným katalyzátorom zlepšenia radosti z bežného života.
Na našej stránke gaza.sk nájdete rôzne druhy alkoholu, ako napríklad rumy, whisky, vodky, brandy, koňaky, giny či klasické ovocné destiláty a liehoviny. Na svoje si tak príde naozaj každý. Vyberte si svoj obľúbený alkoholický nápoj a objednajte si ho ešte dnes.