Alkohol - Krajina pôvodu - Slovenská republika

Borovička Borec 38% 0,7L

Borovička Borec Citrus 38% 0,7L

Borovička Borec S Horcom 38% 0,7L

Borovička Juniperus 40% 0,7L

Borovička Juniperus Horec 40% 0,7L

Borovička Koniferum 37,5% 0,7L

Borovička Koniferum 37,5% 1L

Borovička Koniferum Lime 37,5% 0,7L

Borovička Spišská 40% 0,7L

Borovička Spišská 40% 1L

Borovička Spišská 40% 3L

Borovička Spišská Dubové Drievko 40% 0,7L

Borovička Spišská Horcová 38% 0,7L

Borovička Zlatá 40% 0,7l

Borôvka Pacho Matrtaj 0,7L 44%

Bošácka Slivovica Hranatá 52% 0,7L

Darčekové Balenie Whisky Nestville Kufrík 40% 0,7L

Db Likér Tatratea 14-Set Mini

Db Likér Tatratea Čierny Set + Pohár 52%0,7L

DB Likér Tatratea Set Biely Mini 4 X 0,04L 37-67%

Db Likér Tatratea Set Mini 4X0,04L Čierny 22-52%

Db Likér Tatratea Set Mini 6X0,04L 17%-67%

Db Likér Tatratea Set Mini 6X0,04L 22%-72%

DB Vodka Czechoslovakia Miniset 4X0,04L 40%
Poradca
Alkohol - viete, ako vzniká?
Či už sa rozhodnete piť víno, pivo alebo destiláty, všetky obsahujú alkohol. Prečítajte si o zložkách alkoholu a procesoch spojených s jeho výrobou.
Ako sa vyrába alkohol?
Alkohol (etanol alebo etylalkohol) je zložka nachádzajúca sa v pive, víne a liehovinách. Na výrobu etanolu (alkoholu) potrebujete iba sladkú surovinu ako hrozno, kukuricu alebo sladový jačmeň, plus vodu a droždie. Kvasinky sú mikroskopické organizmy, ktoré metabolizujú uhľohydráty v surovine a produkujú dva vedľajšie produkty: etanol a oxid uhličitý.
Čo je kvasenie?
Víno a jablčné víno sa vyrábajú kvasením (fermentáciou) ovocia, zatiaľ čo kvasené obilniny, ako je jačmeň a raž, tvoria základ piva a destilátov. Obsah alkoholu v nápoji je ovplyvnený dĺžkou jeho kvasenia. Fermentované nápoje prechádzajú iba procesom kvasenia. Ako také majú nižší obsah alkoholu ako ich destilované náprotivky, a preto sú oveľa prístupnejšie. Dve veľké kategórie kvasených nápojov sú pivo a víno.
Destiláty prechádzajú po fermentácií procesom nazývaným destilácia - kde sa odstráni časť vody a zostane silnejšia koncentrácia alkoholu a chuti. Proces premieňa fermentovanú látku na látku s ešte vyššou koncentráciou alkoholu. Víno, pivo a ďalšie kvasené nápoje - ako obilná kaša, ktorá sa používa na výrobu whisky - sa môžu destilovať tak, aby sa koncentroval ich obsah alkoholu a vytvorili sa silnejšie liehoviny ako gin, vodka, brandy a rum.
Prečo pijeme alkohol?
Ľudia pijú alkohol zo všetkých možných dôvodov najmenej 10 000 rokov. U niektorých alkohol slúžil ako zdroj živín a tiež liečebný nástroj na zmiernenie bolesti. Pre iných je alkohol dobrým parťákom pri rôznych oslavách a špeciálnych príležitostiach. Alkohol bol tiež silným katalyzátorom zlepšenia radosti z bežného života.
Na našej stránke gaza.sk nájdete rôzne druhy alkoholu, ako napríklad rumy, whisky, vodky, brandy, koňaky, giny či klasické ovocné destiláty a liehoviny. Na svoje si tak príde naozaj každý. Vyberte si svoj obľúbený alkoholický nápoj a objednajte si ho ešte dnes.