Alkohol - Distribútor/Výrobca - RUDOLF JELÍNEK Slovakia s.r.o., Kráľovská 1, 909 01 Skalica
Absinth Jelínek 70% 0,7l (9ks)
Jelínek Borovička Slovácka 45% 0,7L (9ks)
Jelínek Budík Čerešňovica 42% 0,7L
Jelínek Budík Hruškovica 42% 0,7L (6ks)
Jelínek Budík Jadernička 42% 0,7L
Jelínek Budík Marhuľovica 42% 0,7L (6ks)
Jelínek Budík Mirabelkovica 42% 0,7L
Jelínek Budík Slivovica Biela 50% 0,7L (6ks)
Jelínek Budík Slivovica Zlatá 50% 0,7L (6ks)
Jelínek Moravská Hruška 40% 1L (8ks)
Jelínek Moravská Marhuľa 40% 1L (8ks)
Jelínek Moravská Slivka Biela 40% 1L (8ks)
Jelínek Slivovica Biela 52% 1L (8ks)
Likér Praděd 8% 0,7L (9ks)
Mini Jelínek Budík Slivovica Biela 45% 0,05L
Rum Espero Balboa Tuba 40% 0,7L
Rum Espero Coconut 40% 0,7L
Rum Espero Coffee 40% 0,7L
Rum Espero Creole Caribbean Orange Tuba 40% 0,7L
Rum Espero Ultimo 42% 0,7L
Rum Espero XO Tuba 40% 0,7L
Rum Gold Of Mauritius Dark 40% 0,7L
Rum Stroh 80% 0.5L (6ks)
Whisky Hyde No.6 Special Reserve Sherry 46% 0,7L (6ks)
Poradca
Alkohol - viete, ako vzniká?
Či už sa rozhodnete piť víno, pivo alebo destiláty, všetky obsahujú alkohol. Prečítajte si o zložkách alkoholu a procesoch spojených s jeho výrobou.
Ako sa vyrába alkohol?
Alkohol (etanol alebo etylalkohol) je zložka nachádzajúca sa v pive, víne a liehovinách. Na výrobu etanolu (alkoholu) potrebujete iba sladkú surovinu ako hrozno, kukuricu alebo sladový jačmeň, plus vodu a droždie. Kvasinky sú mikroskopické organizmy, ktoré metabolizujú uhľohydráty v surovine a produkujú dva vedľajšie produkty: etanol a oxid uhličitý.
Čo je kvasenie?
Víno a jablčné víno sa vyrábajú kvasením (fermentáciou) ovocia, zatiaľ čo kvasené obilniny, ako je jačmeň a raž, tvoria základ piva a destilátov. Obsah alkoholu v nápoji je ovplyvnený dĺžkou jeho kvasenia. Fermentované nápoje prechádzajú iba procesom kvasenia. Ako také majú nižší obsah alkoholu ako ich destilované náprotivky, a preto sú oveľa prístupnejšie. Dve veľké kategórie kvasených nápojov sú pivo a víno.
Destiláty prechádzajú po fermentácií procesom nazývaným destilácia - kde sa odstráni časť vody a zostane silnejšia koncentrácia alkoholu a chuti. Proces premieňa fermentovanú látku na látku s ešte vyššou koncentráciou alkoholu. Víno, pivo a ďalšie kvasené nápoje - ako obilná kaša, ktorá sa používa na výrobu whisky - sa môžu destilovať tak, aby sa koncentroval ich obsah alkoholu a vytvorili sa silnejšie liehoviny ako gin, vodka, brandy a rum.
Prečo pijeme alkohol?
Ľudia pijú alkohol zo všetkých možných dôvodov najmenej 10 000 rokov. U niektorých alkohol slúžil ako zdroj živín a tiež liečebný nástroj na zmiernenie bolesti. Pre iných je alkohol dobrým parťákom pri rôznych oslavách a špeciálnych príležitostiach. Alkohol bol tiež silným katalyzátorom zlepšenia radosti z bežného života.
Na našej stránke gaza.sk nájdete rôzne druhy alkoholu, ako napríklad rumy, whisky, vodky, brandy, koňaky, giny či klasické ovocné destiláty a liehoviny. Na svoje si tak príde naozaj každý. Vyberte si svoj obľúbený alkoholický nápoj a objednajte si ho ešte dnes.