Alkohol - Distribútor/Výrobca - Pernod Ricard Slovakia, s.r.o., Mlynské Nivy 49, 821 09 Bratislava
Brandy Ararat 10-ročná 40% 0,7L
Brandy Ararat 5-ročná 40% 0,7L
Brandy Ararat 7-ročná 40% 0,7L (6ks)
Gin Beefeater 40% 0,7L (6ks)
Gin Beefeater 40% 1L (12ks)
Gin Beefeater Orange 37,5% 0,7L
Gin Beefeater Pink 37,5% 1L
Gin Beefeater Pink 37,5% 0,7L
Koňak Martell VS 40% 0,7L (6ks)
Koňak Martell VSOP 40% 0,7L
Likér Becherovka 38% 0,35L (12ks)
Likér Becherovka 38% 0,5L (12ks)
Likér Becherovka 38% 0,7L (6ks)
Likér Becherovka 38% 1L (9ks)
Likér Becherovka Nefiltrovaná 38% 0,5L (12ks)
Likér Kahlua Coffee 16% 0,7L
Likér Malibu 21% 0,7L (6ks)
Mini Gin Beefeater 40% 0,05L (12ks)
Mini Koňak Martell VS 40% 0,03L (12ks)
Mini Vodka Absolut 40% 0,05L (12ks)
Mini Whisky Ballantine`s 40% 0,05L (12ks)
Mini Whisky Jameson 40% 0,05L (12ks)
Rum Havana Anejo Especial 40% 0,7L
Rum Havana Club 3-ročný 40% 1L
Poradca
Alkohol - viete, ako vzniká?
Či už sa rozhodnete piť víno, pivo alebo destiláty, všetky obsahujú alkohol. Prečítajte si o zložkách alkoholu a procesoch spojených s jeho výrobou.
Ako sa vyrába alkohol?
Alkohol (etanol alebo etylalkohol) je zložka nachádzajúca sa v pive, víne a liehovinách. Na výrobu etanolu (alkoholu) potrebujete iba sladkú surovinu ako hrozno, kukuricu alebo sladový jačmeň, plus vodu a droždie. Kvasinky sú mikroskopické organizmy, ktoré metabolizujú uhľohydráty v surovine a produkujú dva vedľajšie produkty: etanol a oxid uhličitý.
Čo je kvasenie?
Víno a jablčné víno sa vyrábajú kvasením (fermentáciou) ovocia, zatiaľ čo kvasené obilniny, ako je jačmeň a raž, tvoria základ piva a destilátov. Obsah alkoholu v nápoji je ovplyvnený dĺžkou jeho kvasenia. Fermentované nápoje prechádzajú iba procesom kvasenia. Ako také majú nižší obsah alkoholu ako ich destilované náprotivky, a preto sú oveľa prístupnejšie. Dve veľké kategórie kvasených nápojov sú pivo a víno.
Destiláty prechádzajú po fermentácií procesom nazývaným destilácia - kde sa odstráni časť vody a zostane silnejšia koncentrácia alkoholu a chuti. Proces premieňa fermentovanú látku na látku s ešte vyššou koncentráciou alkoholu. Víno, pivo a ďalšie kvasené nápoje - ako obilná kaša, ktorá sa používa na výrobu whisky - sa môžu destilovať tak, aby sa koncentroval ich obsah alkoholu a vytvorili sa silnejšie liehoviny ako gin, vodka, brandy a rum.
Prečo pijeme alkohol?
Ľudia pijú alkohol zo všetkých možných dôvodov najmenej 10 000 rokov. U niektorých alkohol slúžil ako zdroj živín a tiež liečebný nástroj na zmiernenie bolesti. Pre iných je alkohol dobrým parťákom pri rôznych oslavách a špeciálnych príležitostiach. Alkohol bol tiež silným katalyzátorom zlepšenia radosti z bežného života.
Na našej stránke gaza.sk nájdete rôzne druhy alkoholu, ako napríklad rumy, whisky, vodky, brandy, koňaky, giny či klasické ovocné destiláty a liehoviny. Na svoje si tak príde naozaj každý. Vyberte si svoj obľúbený alkoholický nápoj a objednajte si ho ešte dnes.