Alkohol - Old Herold
Borovička Juniperus 40% 0,7L (12ks)
Borovička Koniferum 37,5% 0,7L (12ks)
Borovička Koniferum 37,5% 1L (9ks)
Borovička Koniferum Limetka 37,5% 0,7L (12ks)
Bošácka Slivovica Hranatá 52% 0,7L (6ks)
Likér Old Herold My Lady Čokoládový 17% 0,5L (12ks)
Likér Old Herold My Lady Vaječný 17% 0,5L (12ks)
Old Herold Čerešňa 35% 0,5l (12ks)
Old Herold Karpatská Horká 27% 0,5L (12ks)
Old Herold Malina 35% 0,5l NF (12ks)
Old Herold Marhuľa 35% 0,5l NF (12ks)
Old Herold Marhuľovica Maruna 45% 0,7L (6ks)
Old Herold Pepermintový Likér 27% 0,5L (12ks)
Old Herold Pepermintový Likér 27% 1L NF (8ks)
Old Herold Považský Repák 52% 0,7 (6ks)
Old Herold Slivovica Chalupárska 40% 0,2L (15ks)
Old Herold Slivovica Chalupárska 40% 0,5L (12ks)
Old Herold Trenčianske Hradné 36% 0,2L (16ks)
Old Herold Trenčianske Hradné 36% 0,5L (12ks)
Old Herold Trenčianske Hradné 36% 0,7L (12ks)
Old Herold Trenčianske Hradné 36% 1L (8ks)
Old Herold Vodka Jemná 40% 0,7L NF (12ks)
Rum Habanera white 40% 0,7l (12ks)
Slivovica Bošácka 3-ročná Exclusive 52% 0,7L (6ks)
Poradca
Alkohol - viete, ako vzniká?
Či už sa rozhodnete piť víno, pivo alebo destiláty, všetky obsahujú alkohol. Prečítajte si o zložkách alkoholu a procesoch spojených s jeho výrobou.
Ako sa vyrába alkohol?
Alkohol (etanol alebo etylalkohol) je zložka nachádzajúca sa v pive, víne a liehovinách. Na výrobu etanolu (alkoholu) potrebujete iba sladkú surovinu ako hrozno, kukuricu alebo sladový jačmeň, plus vodu a droždie. Kvasinky sú mikroskopické organizmy, ktoré metabolizujú uhľohydráty v surovine a produkujú dva vedľajšie produkty: etanol a oxid uhličitý.
Čo je kvasenie?
Víno a jablčné víno sa vyrábajú kvasením (fermentáciou) ovocia, zatiaľ čo kvasené obilniny, ako je jačmeň a raž, tvoria základ piva a destilátov. Obsah alkoholu v nápoji je ovplyvnený dĺžkou jeho kvasenia. Fermentované nápoje prechádzajú iba procesom kvasenia. Ako také majú nižší obsah alkoholu ako ich destilované náprotivky, a preto sú oveľa prístupnejšie. Dve veľké kategórie kvasených nápojov sú pivo a víno.
Destiláty prechádzajú po fermentácií procesom nazývaným destilácia - kde sa odstráni časť vody a zostane silnejšia koncentrácia alkoholu a chuti. Proces premieňa fermentovanú látku na látku s ešte vyššou koncentráciou alkoholu. Víno, pivo a ďalšie kvasené nápoje - ako obilná kaša, ktorá sa používa na výrobu whisky - sa môžu destilovať tak, aby sa koncentroval ich obsah alkoholu a vytvorili sa silnejšie liehoviny ako gin, vodka, brandy a rum.
Prečo pijeme alkohol?
Ľudia pijú alkohol zo všetkých možných dôvodov najmenej 10 000 rokov. U niektorých alkohol slúžil ako zdroj živín a tiež liečebný nástroj na zmiernenie bolesti. Pre iných je alkohol dobrým parťákom pri rôznych oslavách a špeciálnych príležitostiach. Alkohol bol tiež silným katalyzátorom zlepšenia radosti z bežného života.
Na našej stránke gaza.sk nájdete rôzne druhy alkoholu, ako napríklad rumy, whisky, vodky, brandy, koňaky, giny či klasické ovocné destiláty a liehoviny. Na svoje si tak príde naozaj každý. Vyberte si svoj obľúbený alkoholický nápoj a objednajte si ho ešte dnes.